şeker ve limon

şeker ve limon

24 Ekim 2012 Çarşamba

HAC HİKAYEM-1


 

Not:Bu bireysel ve safane bir yazıdır içindekileri okuyup Hıh! İbadetin gizlisi makbuldur....vs. içinizden veya dışınızdan bıdı bıdılanacağınızı hissediyorsanız :) ne olur okumayın... :( ne siz ne de ben üzüleyim...Hepimiz müslümanız yüreklerdekini ancak Allah bilir...

Yıl 2009,eşimle televizyondaki hac kayıtlarının başladığı duyurusunu dinlerken,aslında hac bize farz değilmi diye konuşurken başladı hikayemiz...
Eşim bir gün geldi ve kimliğini ver Hacca kayıt yaptırıcam dedi.Ben de biraz garip biraz heyecanlı bir halde kimliğimi teslim ettim eşime.Çok ilginçti hiç aklımızda yoktu aslında birden gelişti herşey.
Hissetmiştim taaa derinlerde sanki olacaktı. Oğlum daha minicikti hayatımdaki  kariyer vb. bireysel kararlarımı hep oğlum yüzümden erteliyordum.Eşim kimliği ver dediğinde aklımın 1.000.000 km ötesinden bile geçemedi oğlum.Gitmeye sayılı günler kala ancak hissettim ayrılık sancısını.Eşim ve amcamız beraber yazıldılar.Kuralar açıklandı ve şok bize çıkmıştı ama onlara çıkmamıştı.O sıralar hayat tuhaf bir heyecana bürünmüştü...İnsanlara söylediğimizde ani bir şok etkisiyle sessizlik ve hadi canım,gerçektenmiiiiiiii ifadeleriyle karşılaşıyorduk..Söyleyen kafile başkanımızdı galiba, bize sadece davet edilenlerin gidebildiğini söylemişti.Ben 25-eşim 27 yaşında davet edilmişti yoksa aklımızdan hiç geçmezken nasıl birden bire hacca yazılıp binlerce insan arasından seçilip yola koyulabilirdik ki.Ve o en güzel en mühim en anlamlı davete nasıl icabet etmezdik ki...Sonra amcamlara da yedeklerten çıktı, birde aynı kafilede olacağımızı duyunca  sevincimiz katmerleniverdi.


 

Derken Efe ne olacak ,e çocuk büyüyünce gitseydiniz,acaba erken değil mi olgunken gitmek bence daha iyi hani gençken gidince geldiğinde hacılığı yaşamak zor olur hatta yaşanamaz (işte bu son cümleyi bana ifade eden kötü düşünceli bizi küçümseyen hıh! hacca gidiyolar sanki gelince tutabilecekler imalarınız varya hakkımı helal etmiycem haccım hakkında zerre kadar da şüpheye düşmeme vesile olduğunuz için.Rabbim inşallah size yaşlılıkta nasip etsinde ne kadar zor bir ibadet olduğunu idrak edin ve dönünce peygamber vari bir insan olunamadığını hala sıradan bir insan olup Rabbimin bütün imtihanlarının devam ettiğini ve o aşağılık nefsinizin bir türlü gebermediğini görün ) Yahu maddi yönden imkanı olan herkese Hac Farzdır! O yaşlılığa kadar yaşayabileceğinizin garantisi tapusu elinizdemiki.Paranız olduğu halde gitmeyip farzedin ki ölseniz öbür dünyada Allahım kusura bakma param vardı ama hacdan gelince hacılığa layık olamam namazımı aksatabirim, günah işlerim diye gelmedim huzuruna...(özür kabahatten büyük) Ne yani içki içen biri namaz kılmasın mı yada başı açık biri oruç tutmasın mı...Sapla samanı karıştırmamak lazım bence.Oyyy çok doluyum daha fazla uzatmayayım...

Neyse o kutlu gün geldi çattı sonunda.O akşam çıkıyoruz yola ve Efe okadar hasta ve bana düşkün ki.Çocuk kucağımdan asla inmiyo,sesi kısık ve  kimseye gitmiyo.Hissetmiş gibi sanki...Evde ağladım ağladım ama F. ablam sağolsun sakinleştirirdi biraz.Amcamlar kayınvalidemlerle aynı katta oturuyorlar zaten bende bir bina ötedeyim onlardan.Yola çıkma vaktine bir iki saat kala oraya geçtik .Efe gittikce daha da ağlıyor ben dayanamıyorum.21 gün boyunca ayrı kalıcaz ve oğlum 13-14 aylık.Hava alanına gitmeden önce sofralar kuruldu.Bayanlar bizde erkekler amcamlarda.Beni zorla sofraya oturttular hava alanlarında çok bekleniyo sen de ye mutlaka diye.Salon hınca hınç akraba dolu.Ben minik minik ağzıma lokmalar atarken kendi aralarında çocuk çok küçük yaa küçük olmasa gibi eminim kötü niyetli olmadan sessiz sessiz fiskos ederlerken ben bir ağlamaya başaldım ki hıçkırarak kendimi tutamıyorum neredeyse kıriz geçirecem.Ben ağlıyorum millet ağlıyor.Ben salonun ortasında sanki bir gelin kına gecemde ağlaşıyoruz...Allahtan dayımın eşi cengaver gibi bir hiddetlendi.Ne oluyor niye ağlıyorsun sen oraya Allah Rızası için gidiyorsun....diye başlayan bir nutuk çekti.Allah Razı olsun beni çok teselli etti cümleleri.Artık millet okuyup üfleyip dua mı etti ne yaptı çıkmaya yakın hac heyecanıyla o ağlama kırizlerim gitti.Oğlumu son bir öptüm.Kayınvalidem hasta ve uykusuz oğlumla  kalacağı için kucağına alıp bizi görmesin diye uzaklaştı.Yüreğimin parçasını Önce Allaha sonrada kalanlara emanet edip çıktık yola.Hava alanında artık boyut atlamış ,kutsal toprakların heyecanıyla olabildiğince az duygusallıkla ailelerimizle vedalaşıp hayatımın ilk uçağına kutsal, o mübarek topraklara gitmek üzere bindim.

Devam edecek....

22 yorum:

  1. Devamı kesnlikle gelmeli.. Sabırsızlıkla bekliyorum diyebilirim :)
    Rabbim bizede genç yaşta nasip etsin,
    Bizi'de çağırsın o kutsal topraklara inşAllah..

    YanıtlaSil
  2. Allahım ksbul etsin haccınızı inşallah.Bizlere de nasip etsin..ben de bekliyorum yazınızın devamını..bu arada önerilerinizi de yazarsanız..belki bi gün lazım olur..

    YanıtlaSil
  3. Amin Allahım dileyen herkese nasip etsin inşallah...

    YanıtlaSil
  4. Aglıyorum şuan içim coştu devamını yazmanızı çok isterdim. Allah kabul etsin bizlerede nasip etsin inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten mi,ne mutluki güzel aktarabilmişim..

      Sil
  5. Allah kabul etsin haccınızı.Darısı başımıza,inşaallah.Ne mutlu genç yaşta hacı olmuşsunuz.Çok duygulandım ben de.

    YanıtlaSil
  6. MaşaAllah. Çok güzel bir yazı olmuş. Aynu şekilde, gözyaşlarımı zor tuttum. Ben de umremi bu sene evlendiğimde yaptım. Ve Haccın mümkünse gençken yapılması gerektiğine ben de şahit oldum. Bedensel anlamda zor bir ibadet... Allah mutlaka gücünü ve sabrını veriyor lakin, yine de sonraya bırakmamak da büyük fayda var. Allah kabul etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allahım sizinde umrenizi kabul etsin inşallah,bütün iyi niyetli güzel yorumlarınız için de teşekkürler..

      Sil
  7. Allah kabul etsin ve inşallah bize de nasip olsun :) Maşallah :)

    YanıtlaSil
  8. Allah kabul etsin Haccınızı.Okurken çok duygulandım ve hislerinizde samimi olduğunuza ca-ı gönülden inandım.Rabbim tekrar gitmeyi nasip etsin inşallah.Ben de beklerim:)

    YanıtlaSil
  9. Allah kabul etsin,Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah:)

    YanıtlaSil
  10. Rabbim kabul buyursun İnşaAllah, can-ı gönülden isteyen tüm herkese nasip etsin bu güzelliği İnşaAllah.
    Eğer kabul ederseniz, blogumda size bir sürprizim var.
    Sevgi ve muhabbetlerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah Razı olsun çooooook mutlu oldum ne güzel sizin gibi bir insanın tavsiyesi çook teşekkür ederim...

      Sil
  11. Ben 17 nisan 2012'de gidip 9 mayısta geldim ama şu an fırsatım olsada en önde gitsem oralara doyulmuyor. Ben de dedikodu yapardım "Bir kere yetmiyor mu defalarca gideceklerine bir fakiri götürsünler veya sevindirsinler" amaaa yoo öyle değil tatlı bir uyuşturucu kanıma imanıma girdi devamlı istiyor. Maddi imkanım olsada her sene gitsem..
    Ve hiç bir şey oranın verdiği mutluluğu veremiyor..Anlatsam kelimeler yetersiz...acizim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bencede bu konu ile ilgili kelimeler kifayetsiz..

      Sil
  12. Merhabalar, Allah cc. haccınızı mübarek makbul haclardan eylesin. Rabbim bize de nasip eylesin ve dileyen tüm ümmeti Muhammed' e s.a.v. inşallah. Biz de bu yaz eşimle ramazan umresine gittik. O topraklar insana ayrı bir hissiyat ve maneviyat veriyor. Rabbim tekrarına ulaştırsın.
    nehelenya.blogspot.com... Benim adresim ;)

    YanıtlaSil
  13. allah kabul etsin.bizede nasip olu inşallah . bende beklerim bloguma iyi gübler

    YanıtlaSil